FACEBOOK

Atena - Casa Zeilor

255 euro/persoana 4 zile

 

City Break cu date de plecare flexibile, in limita locurilor libere la momentul cererii de rezervare.

Servicii incluse in preturile ofertelor:

• Zboruri directe Bucuresti => Atena => Bucuresti, Compania TAROM

• Taxele de aeroport

• Cazare 3 nopti cu mic dejun la hotelul respectiv din tabel

Preturi City Break 4 zile de persoana in camera dubla:

 Hotel inclus Pret City Break Detalii hotel
 Hotel Apollo 3* 255 € detalii
 Hotel Art 4* 269 € detalii
 Hotel Theoxenia Palace 5* 375 € detalii

Conditii generale City Break:

  Datele de plecare sunt flexibile, la alegere.

  Tariful este valabil in functie de disponibilitatea locurilor la momentul cererii de rezervare.

 

 

 

„Casa Zeilor”,

Toate aceste denumiri se refera la un singur tinut: Grecia Antica.
Povesti cu zei, dealuri sacre, temple nepretuite, primele jocuri olimpice, nasterea filosofiei occidentale si a democratiei – oricare ar fi pasiunea ta, este imposibil sa nu te simti legat intr-un fel sau altul de Grecia si de bogata sa istorie si cultura.
Chiar daca se spune ca Delfi este „buricul lumii”, Atena ramane centrul culturii, istoriei si artei antice. Iar urmele acestei perioade de glorie sunt vizibile si in zilele noastre.
Pornim din varful celebrului Acropole, de la cel mai vechi templu doric din Grecia: Partenonul, casa zeitei Atena. A fost construit cu aproximativ 2400 de ani in urma si este considerat o capodopera a arhitecturii antice. Putin mai jos pe coasta Acropolelui se afla Anafiotika, un sat construit in anii 1800 de mestesugari veniti din insula Anafi, Ciclade. Atmosfera sa este unica si te invaluie pe masura ce urci treptele inguste care serpuiesc printre casutele albe, cu tocuri si usi vopsite in albastru. Pentru ca acest loc pare sa se afle in afara timpului, grecii il numesc „insula fara mare”. Un alt loc peste care timpul nu si-a lasat amprenta este Plaka, cel mai vechi cartier al Atenei. Stradutele, magazinele, casele construite in secolul al V-lea i.e.n. ofera o perspectiva asupra vietii vechilor greci. Iar cafenelele si tavernele sunt minunate oaze de relaxare.
Dintre comorile antice ateniene trebuie sa mai descoperi Templul lui Zeus, aflat la aproximativ jumatate de kilometru de Acropole. Initial a avut 104 coloane corintiene, fiecare de 17 m inaltime, astazi ramanand in picioare numia 15 dintre ele. Imparatul Hadrian, care a dorit construirea templului si l-a dedicat lui Zeus, a adaugat doua statui: una imensa din aur si fildes, reprezentandu-l pe Zeus, alaturi de care a asezat o statuie a sa.
Zona moderna, sic a Atenei, cartierul Kolonaki este raiul pasionatilor de shopping. Cool, trendy, fancy: pe scurt astfel poate fi definita atmosfera din Kolonaki. Restaurantele luxoase si cafenelele cochete forfotesc de vizitatori incarcati cu pungi de cumparaturi, dornici sa se relaxeze dupa obositoarele sesiuni de shopping.
Legende stravechi, locuri unde zeii coboara pe pamant si convietuiesc alaturi de muritori, cartiere pierdute in timp si multe altele – Atena trebuie descoperita pas cu pas.

 

 

 

Contact

0744144292

office@lovetour.ro

FACEBOOK

Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte LoveTour.ro! Aboneaza-te la NEWSLETTER.

Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte LoveTour.ro! Aboneaza-te la NEWSLETTER.
office@lovetour.ro
|
0744144292
|
suport 24/24

 

FACEBOOK

cazare, hotel, vacante, sejururi, circuite - Infoturism.ro

© Copyright 2023 LoveTour.ro - Toate drepturile rezervate

powered by Perfect Journey
office@lovetour.ro | 031 433 5155 |