FACEBOOK

Praga - City break

Praga – fascinatia povestilor nemuritoare

 

 

City Break cu date de plecare flexibile, in limita locurilor libere la momentul cererii de rezervare.

Servicii incluse in preturile ofertelor:

• Zboruri directe Bucuresti => Praga => Bucuresti, Compania CSA

• Taxele de aeroport

• Cazare 3 nopti cu mic dejun la hotelul respectiv din tabel

Preturi City Break 4 zile de persoana in camera dubla:

 Hotel inclus Pret City Break Detalii hotel
 Hotel Orion 3* 265 € detalii
 Hotel Caesar 4* 289 € detalii
 Hotel Golden Tulip Savoy 5* 309 € detalii

Conditii generale City Break:

  Datele de plecare sunt flexibile, la alegere.

  Tariful este valabil in functie de disponibilitatea locurilor la momentul cererii de rezervare.

  La cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera Single pentru o singura persoana.

 

 

Praga
„Vad un oras intins, a carui glorie va ajunge la stele !”
A fost odata ca niciodata un conducator de trib, blestemat sa nu aiba urmasi baieti. Astfel ca pe patul de moarte a numit-o succesoare pe fiica sa, profeta Libuse. Pentru ca razboinicii tribului nu acceptau sa fie condusi de o femeie, Libuse s-a maritat cu Premysl Plugarul, un om darz, dar blajin. La putina vreme dupa casatorie, ea a visat un barbat care cioplea pridvorul (prah) pentru casa. Se facea ca in acest loc avea sa fie construit un castel numit Praha, la care se vor opri si se vor inchina printi si duci de pe tot continentul.
Astazi, la mii de ani de la profetia lui Libuse, Castelul Praga este, ne spune Cartea Recordurilor, cel mai mare dintre castelele medievale care au ramas in picioare. Cunoscut si drept „orasul din oras”, este o fortareata medievala vie, care are 570 metri lungime si 130 metri latime. Inchide intre zidurile sale o istorie lunga de veacuri, de-a lungul careia imparati si regi au tinut ceremonii oficiale, iar artisti, oameni de stiinta, diplomati l-au transformat in locul lor de intalnire si, astfel, intr-un centru de putere si un castel modern.
Langa Castel, obiective turistice care nu trebuie ratate sunt Catedrala Sf. Vitus, loc de intalnire pentru mii de pelerini si casutele mici si garbovite sub sute de ani de istorie, construite initial in interiorul zidurilor castelului si aflate astazi pe Strada de Aur. Turistii curiosi pot afla in care dintre aceste casute a locuit Franz Kafka, pot cumpara suveniruri sau pot admira colectii de armuri si textile medievale.
Praga – orasul magic
Praga este unica. Este unica prin istoria pe care o pastreaza vie in inima orasului modern, care freamata. Stare Mesto (Orasul Vechi) il adopta pe turist de indata ce ii calca pragul si il duce inapoi in timp cand sta la tavernele medievale, cand asculta povesti si balade din alte veacuri sau cand se lasa imbiat de vanzatori ambulanti costumati ca-n vremurile de demult.
Praga este un oras al minunilor. Si nu este vorba despre Ceasul Astronomic care functioneaza cu piese vechi de 600 de ani si despre care se spune ca ar prevesti nenorocirile care urmeaza sa se abata asupra poporului ceh. Nu ar vrea nimeni sa stie ce este in sufletul unui praghez atunci cand figurinele celor 12 apostoli care indica ora pe indragitul orologiu nu se mai arata multimii… Nu ma refer nici la mai tanara Casa care danseaza, o ciudata si neconventionala cladire, pe acoperisul careia puteti servi un delicios pranz frantuzesc. Praga este orasul idealurilor. Orasul in care nelinistile dispar in ziduri istorice, in care sufletul este inseninat de aurul acoperisurilor, iar privirea este desfatata de culorile pastelate ale cladirilor istorice. La o aruncatura de băţ de Praga se dezvaluie la poalele muntilor Karlovy Vary, asezarea in care un pictor inzestrat cu har divin pare sa-si fi revarsat belsugul culorilor si al imaginatiei. Frumusetii cuceritoare a orasului i se adauga si faima pentru izvoarele termale. Aflate in parcuri linistite si protejate de colonade inspirate din arhitectura art-nouveau sau elvetiana, izvoarele vindeca prin puterea apei si a frumusetii care le inconjoara.
Tot datorita frumusetii, dar si comorilor pe care le adaposteste, Praga este Orasul de Aur. Aici, culorile blande, tomnatice, trasurile conduse de vizitii cu joben, stradutele inguste, pavate cu piatra cubica si strajuite de felinare il invaluie pe turist intr-o atmosfera calda si primitoare, ca intr-o poveste in care vizitatorul devine personajul principal.

 

Contact

0744144292

office@lovetour.ro

FACEBOOK

Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte LoveTour.ro! Aboneaza-te la NEWSLETTER.

Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte LoveTour.ro! Aboneaza-te la NEWSLETTER.
office@lovetour.ro
|
0744144292
|
suport 24/24

 

FACEBOOK

cazare, hotel, vacante, sejururi, circuite - Infoturism.ro

© Copyright 2023 LoveTour.ro - Toate drepturile rezervate

powered by Perfect Journey
office@lovetour.ro | 031 433 5155 |